Logo swvzout

Waar kan ik op letten bij het kiezen van een school?

Als we het over passend onderwijs hebben, zijn er behoorlijke verschillen tussen scholen. Niet elke school kan de ondersteuning en begeleiding geven die uw kind nodig heeft. De ene school is bijvoorbeeld gespecialiseerd in hoogbegaafde kinderen, en een andere school kan goed omgaan met dyslectische kinderen of met autistische kinderen. Al dit soort informatie staat in het schoolondersteuningsprofiel van de school. De scholen zetten het schoolondersteuningsprofiel op hun website of in de schoolgids. Onze tip: vergelijk de profielen van verschillende scholen. Bekijk het kaartje met alle scholen in de regio.

Zo krijgt u een goed beeld

Als u denkt dat een school geschikt is, raden wij aan om met deze school te gaan praten. De school kan dan meer vertellen over de ondersteuning en begeleiding die zij kan geven. U kunt meer vertellen over uw kind. Na dat gesprek kunt u beter bepalen of u uw kind echt wilt aanmelden.

Het is ook raadzaam naar de ervaringen van andere ouders te informeren. Zij kunnen u vaak extra en andere informatie geven. Kent u ouders van de school? Ga met ze praten, dat helpt om een goede keus te maken.

Landelijke website: Scholen op de kaart

Op de landelijke website Scholen op de kaart vindt u informatie over alle scholen in de Nederland. Bijvoorbeeld informatie van de Onderwijsinspectie en reviews van ouders en leerlingen. De meeste scholen plaatsen ook hun schoolondersteuningsprofiel op deze website.

Inspectie van het Onderwijs

Ook kunt u kijken op de website van de Onderwijsinspectie. Daar staat informatie over de kwaliteit van de school.

https://www.onderwijsinspectie.nl/