Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cinda Kerstens

DSC_9136-cinda-1600px

Cinda Kerstens

Functiecoördinator passend onderwijs (vanaf 1 augustus)
GemeenteZeist
Specialismenhoogbegaafdheid, handelingsgericht werken, didactiek, professionalisering, coaching
E-mailc.kerstens@swvzout.nl
Telefoon06 170 16 504
Werkdagenmaandag t/m donderdag
Cinda Kerstens is in haar loopbaan op allerlei manieren betrokken geweest bij het onderwijs. Als leerkracht, rt’er/ib’er, trainer, coach, interimmer en schooldirecteur. Met veel oog voor het perspectief van school, ouders en andere betrokkenen zoekt zij altijd naar mogelijkheden om elk kind zich optimaal te laten ontwikkelen.

‘Ik ben begonnen in het regulier onderwijs, eerst als leerkracht, daarna als rt’er en ib’er. Toen de Wet passend onderwijs in beeld kwam, was ik direct erg geïnteresseerd. Ik ging me steeds meer verdiepen in passend onderwijs en werd trainer bij de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS). In die rol heb ik veel scholen getraind en begeleid. Na mijn baan bij AVS ben ik gestart met mijn eigen onderwijsadviesbureau. Ik heb tien jaar lang veel trainingen gegeven, leerkrachten gecoacht, scholen begeleid en interimwerk gedaan, onder andere als schoolleider. Een van de thema’s waarin ik veel gedaan heb, is hoogbegaafdheid.

After Class

Een project waar ik trots op ben, is After Class. Dat heb ik in eerste instantie opgezet als vrijwilligersproject, gericht op kinderen die moeite hebben met leren en van wie de ouders het niet breed hebben. Het gaat om kinderen die iets extra’s nodig hebben om vooruit te komen in de leerstof. Het aanbod dat zij na schooltijd kregen, zorgde ervoor dat ze enorm vooruit gingen. Dankzij de NPO-middelen nam dit project een vlucht. Met zo’n vijftien ZZP’ers hebben we het bij vier onderwijsstichtingen uitgerold.

Oog voor alle perspectieven

Met de stap naar ZOUT kan ik me weer helemaal focussen op mijn passie: passend onderwijs. Daarbij denk ik in mogelijkheden. Elk mens en elk kind leert in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Het gaat erom dat een kind geholpen wordt om zijn potentieel optimaal te ontwikkelen. Daar stá ik echt voor. Om dat voor elkaar te krijgen, heb je iedereen nodig: ouders, leerkracht, school en eventuele andere betrokkenen. Vanuit al die verschillende perspectieven moet je kijken: hoe kunnen we samen tot optimale ontwikkeling van het kind komen? De coördinerende rol die ik daarin kan spelen, is mij op het lijf geschreven. Ik heb veel ervaring met die rol en denk dat ik daarin een toegevoegde waarde kan bieden.

Ik kijk uit naar de samenwerking met de andere coördinatoren. Het feit dat deze functie voor iedereen nieuw is, biedt mooie kansen. We kunnen samen met veel energie gaan bouwen. Ik heb er erg veel zin in om met elkaar te bedenken hoe we zo effectief mogelijk kunnen zijn in het realiseren van de ambities van het samenwerkingsverband.’

Deel dit nieuwsbericht

SWVZOUT beeldmerk

Meer nieuws?

Inschrijven nieuwsbrief

Inloggen