Zoek
Sluit dit zoekvak.

Esther van Oorschot

DSC_9105-1600px-Esther

Esther van Oorschot

Functiecoördinator passend onderwijs
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Specialismenproject- en programmamanagement, gemeentelijk domein
E-maile.vanoorschot@swvzout.nl
Telefoon06 308 04 332
Werkdagenmaandagochtend, dinsdag, donderdag, vrijdag
Esther van Oorschot werkte jarenlang in het gemeentelijke domein. Die ervaring wil ze graag delen met haar nieuwe collega’s bij ZOUT. Haar grootste drijfveer: zorgen dat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

‘Na de middelbare school ben ik pedagogische wetenschappen gaan studeren, maar stapte over op sociaal pedagogische hulpverlening, met aansluitend een master jeugdstudies. Tijdens mijn studies heb ik met veel doelgroepen te maken gehad. Ik werkte onder andere in de jeugdzorg, de GGZ en de gehandicaptenzorg en deed vrijwilligerswerk met mensen met een verstandelijke beperking. Die ervaringen hebben mij gesterkt in de overtuiging dat iedereen erbij hoort en moet kunnen meedoen. Dat is echt mijn drijfveer.

Van gemeente naar onderwijs

Na mijn studies ben ik in de consultancy gaan werken. Ik vervulde binnen de gemeente Amsterdam op verschillende afdelingen uiteenlopende rollen. Aansluitend heb ik bij het projectmanagement bureau van de Gemeente Amsterdam en bij de Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug gewerkt. Toen we voor mijn oudste dochter een school moesten kiezen, werd het vuurtje voor het onderwijs weer aangewakkerd. Ik had heel sterk het gevoel: dit is interessant, in deze sector wil ik verder. Bij de VO-raad heb ik een jaar kunnen proeven aan het onderwijs, maar in die rol had ik geen directe invloed op de kwaliteit van het onderwijs en de zorg. Dat miste ik, ik zit namelijk graag dicht tegen het primaire proces aan.

In mijn baan als coördinator passend onderwijs komen veel verschillende aspecten samen. Ik zal veel contact hebben met bijvoorbeeld scholen, gemeente en jeugdhulp. In mijn nieuwe rol ben ik echt een schakel tussen alle partijen die bij het passend onderwijs betrokken zijn en ook de schakel tussen beleid en praktijk. Dat vind ik een belangrijke, betekenisvolle rol. Het is leuk dat we met vijf coördinatoren tegelijk starten en dat het een nieuwe functie is. We krijgen de ruimte om er met elkaar invulling aan te geven.

Leren van elkaar

Door mijn eerdere werkzaamheden weet ik wel een beetje hoe het bij gemeenten werkt. Ik heb veel ervaring met het leggen van verbindingen, organiseren, structuren en uitwerken van beleid. Die expertise neem ik mee, ik laat mijn nieuwe collega’s graag delen in mijn ervaring. Op mijn beurt zal ik de ondersteuning van mijn collega’s nodig hebben op onderwijsinhoudelijk gebied. Het feit dat ik me met nieuwe materie mag bezighouden, geeft me energie. Ik vind het extra bijzonder dat ik de gemeente Utrechtse Heuvelrug in portefeuille krijg. Met mijn gezin woon ik in Driebergen en mijn oudste twee kinderen gaan er naar school. Ik weet uit ervaring hoe leuk het is om voor je eigen gemeente te werken!’

Deel dit nieuwsbericht

SWVZOUT beeldmerk

Meer nieuws?

Inschrijven nieuwsbrief

Inloggen